Nyårs konferens

Just nu pågår nyårskonferens i Uppsala som började i gårkväll. Det kan vara ide att titta hit i morgon kväll då det blir nyårsvaka med festligheter med tillhörande fyrverkerier. Give the children what the children want, typ.  Lite bilder från förra året presenteras. Årets upplaga kan komma att läggas upp i ett senare inlägg.

Må gott


Så var det Jul igen

Vad gör man under julafton? Man äter, fikar, äter, fikar, ser på Kalle, fikar, julevangeliget, öppnar julklappar, äter julgodis och avslutar med - hemgjord ostkaka och hemkokt hjortronsylt och Karl-Bertils jul. Fast först sjungs julen in i Jättendals kyrka. Mor min är med i kyrkokören i Harmånger och de är med och sjunger in julen dan före dopparedagen i Jättendals kyrka. Så det är bara att förlja med dit. Och bra är att komma i god tid för det kan vara besvärligt att få plats. Körka var knökafull på folk.

Lite bilder från konserten och julfirandet.

Må gott

                Mer än lovligt fnissiga när de upptäckte fotografen Mormor längst till höger
Barndomsvännerna

 
Julmat                     och julgran

GOD JUL


Ljuset kommer

Snart blir det ljusare ute. Mörkret få ge vika för ljuset. Härlig tanke. Man blir lätt less på att solen har gått ned vid tre snåret och det är mörkt. Men nu vänder solen snart.

Det är perfekt tid att fira jul på. Mörkret som får ge vika för ljuset. Många humanister menar att julen inte är en kristen högtid utan att det är en gammal hednisk högtid som man har fyllt med annat innehåll. Det är mycket möjligt att det stämmer. Men i så fall har vi inte bytt ned oss. I och med att vi inte vet exakt  när Jesus föddes så får man ta ett datum och fira det då. Det är så det har gjorts med människor som kommit till Sverige och skall ha ett svenskt personnummer men man har inte vet exakt datum för deras födelse. Att välja 25 december (i Sverige 24:e) för att fira Jesu födelsedag är inget dåligt datum. Att fira den som är det verkliga ljuset - ljusets Konung - den dag ljuset återvänder kan väl knappast anses som något fel eller mindre kristet.

Läs gärna denna ledare: Det blir mörkrets profeter som förlorar

Ljuset vinner alltid över mörkret.

Må gottMidvinternattens mörker

står i givakt
Bland trädens stamar, buskens gren.
Trädens tystnad skogen ger makt.
En lyktans sken över moss och sten...

eller något liknade hade jag tänkt som början till en juldikt. Men jag kom alldeles av mig nu när jag var ute och gick. Istället började jag tänka på våren och kom på mig själv att titta efter vitsippor och andra vårtecken i skogen mellan mitt hem och kyrkan. Nu rann strofer upp som...

Vintern sista kalla vind
byts straxt ut mot varm rosenkind.
Bland träd och buskar knoppen står
Nu väntar ljus, värme och vår...

Det blåser lite kallt men det är väldigt fint väder idag i Uppsala. Bara små, små rester av snödrivor från vinterstormen som drev fram här för ett par veckor sedan. Det känns mer som mars/april än december och knapt en vecka kvar till jul. Tankarna på julklappar är väldigt långt borta. Det känns mer som om det är tid för att gå ut i trädgården och kratta och börja vårstäda, se om det inte är dags att klippa rosorna eller något liknande. Och då har vi både januari och februari kvar innan det är dags att på riktigt börja med den planeringen. Nä, jag får nog återvända till verkligheten så jag kan bli klar med julförberedelserna innan julen är här. Jag lägger ut en vinterbild för att återföra oss till verkligheten.

Må gott


Domen är avkunnad

och jag vann slaget!

VG - jag fick VG på skrivningen. Vill skrika det ut över hela världen. Tänk att lilla jag kunde prestera ett VG i engelska. Undrens tid är inte förbi om jag kan lyckas med det konststycket. Hela terminens betyg blev också VG. Sist jag läste engelska var på läkarsekreterar utbildningen läsåret 90/91 och då kunde min lärare nästan inte sätta något betyg alls på mig. Jag kunde inte skriva, knappt läsa och väldigt dålig på grammatik men jag kunde prata hjälpligt. Så han satte en 2:a mest för att jag hade jobbat och gjort mitt bästa samt kunde prata. Men det var med bästa ansträngning och han sträckte sig långt för att kunna ge mig det betyget. Och nu - smäller jag till med ett VG. Det är helt makalöst. Ett rent mirakel.

Fast, nu är det tid att ladda om batteriet och ta nya tag inför nästa termin för jag vill ju inte tappa det jag nu har vunnit. Vill så att säga behålla fältet.

Må gott

      

                              

Skrivning

Jepp! då var det gjort. Jag får domen på måndag. Jag vet redan några saker jag skall träna mer på förutom glosor. Att omvandla verb till substantiv är en sak, en annan är att kunna tyda fonetiska skriften. Det ingick också i skrivningen och det är något som jag aldrig har lärt mig så bra. Trött och öm i nacke går jag upp på stan efter provet och träffar min mor som är i shopping tagen. Tar en snabblunch innan jag drar vidare till jobbet. Nu skall jag gå i säng och sova länge i morgon. Sedan är det städning som gäller. Har låtit allt vara för att kunna koncentrera mig på skrivningen. 

Sov gott

                                                                        


Midnatt råder

Ögon svider
pennan far fram på papper
fram på papper
glosor, oregelbundna verben
substantiven
lära ing-form och of-genetiven
å pronomen
oj då, voj då, oj, oj oj, och hoppsan
efter tiden.
Gnugga, slita tussar far ur håret.
Skrivning snart!

En ögonblicksskildring ur Karins liv.


                    

v+s+mp=sant ;)

Tillsammans igen

Ordningen är återställd, japp! Vänster laget mot höger laget. Efter att s och mp deklarerat att de skulle bli sambos så får tydligen v vara med och leka nu. Barnen var vist den sammankopplande länken. Allt för barnen eller ungdomarna i det här fallet. Naaa, vad sött. Vad skall högeralliansen kontra med? Spelet fortsätter...

Jag vet i alla fall vad jag skall fortsätta med. Måste få lite julfint så jag håller på att sätta upp ny ljusslinga på rosenbågen. Sedan mat och glosor.

Trevlig 2:a advent

Biljetter, Ikea och plugg

I dag har jag bokat de sista biljetterna till julen. Vi åker om varandra fullständigt i jul, jag och flickorna. Monc och jag befinner oss på samma punkt på julafton. Sedan skiftar det. När Monc åker kommer lillasyster, ok, ett dygn är vi alla tre tillsammans. Skulle hämta ut tågbiljetter på Coop men tji fick jag. Efter kl 4 på en lördag går det inte att få ut tågbiljetter på ATG ombudet, för det finns ingen support då. Skulle biljetterna fastna i maskinen har de ingen att ringa till för att få hjälp. Sitter nu och pluggar glosor som jag borde ha gnuggat in för flera veckor sedan. Skrivning i nästa vecka. Surt. Åsså åker jag till Ikea istället för att plugga, är man knäpp eller...? Vi får se hur skrivningen går, inte allt för bra om jag får tippa. Köpte en lampa till skrivbordet så jag slipper sitta i mörker i alla fall. Hittat lite fina glas och koppar jag tänker införskaffa så fort jag kan. Jag såg även ett trevligt skåp som inte vore så dumt i vardagsrummet, men den får vara en trevlig dröm istället. Ja, även soffbordet jag såg. Jaha, och nu sitter jag och ödslar pluggtid på att blogga också. Vilken "plugghäst" jag är ;)

Må gott 

                      
                                     

40-talister

I dagspressen för en tid sedan ondgjorde man sig över att 40-talisterna verkar vägra att gå i pension. Jag tänkte i mitt stilla sinne, varför i hela friden skulle de vilja gå i pension och frivilligt halvera sin inkomst, i synnerhet när de verkar vara gjorda av ett annat virke än vi 60-talister. I dag sitter (ok ligger) min äldsta dotter (80-talist) i soffan och tittar på Ophra medan hon funderar över hur hon skall få ut sina grejer från min lägenhet. Ophra har besök av Cher. Gripande tanten är 62 år men har en betydligt högre energi än både mig och Monica tillsammans. Vi funderar lite hur det hela kan komma sig. Jag upplever det som om 40-talisterna är som duracell batterierna i reklamen - de går och går och tar aldrig slut. De verkar hålla hur länge som helst. Monica lyssnar vidare en stund. Sedan kommer hon på det. 40-talisterna och kanske i synnerhet Cher blev konserverad ett tag under 60 och 70- talet p g a hippie kulturen. Där har vi det. De vägrade växa upp under en lång tid och fortsatte att vara unga, därför håller de längre. Så måste det vara eller...?


                                            


RSS 2.0