Gojan som visste adressen


En bortflugen goja i Tokyo talade om vart den bodde för personalen på en djurklinik dit den hade blivit förd efter att ha blivit upphittad. http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1281301.svd

Dessa intligenta fåglar. Jag kanske skall överge fiskar och sattsa på gojor istället? Eller ... ?  vem behöver en tjattrande fågel när man har  tjattrande tonåringingar  :)

                                                                  

Efter chockvågen

Gaaaah! Nu har jag inte skrivit på en heeel evigheeet! skäms mig. 

Fast jag har haft mina skäl till att det har blivit så. Ida åkte till Göteborg onsdag-fredag förra veckan.

O, ljuvliga tystnad, den som skänker lugn.
O, ljuvliga tystand för trötta moders öron.


Inte ens teven var igång något nämnvärt, bara små korta stunder för att ganska snabbt bli avstängd pga för mycket ljud. Jag NJÖÖT. Sedan BANG och BRAK. Så var hon hemma igen. Och vardagen gick igång med en rivstart som sände en chock våg genom hela min varelse. Det tog några dagar att återhämta mig efter den. Därför har jag varit så tyst på webben.


Nåja, nu är jag här igen. Solen skiner - åtminstone just nu. Fåglarna kvittrar och jag mår... ,mja, jag tror att jag skall bespara dig den läsningen. Men Ida har fått sommarjobb så vi skall dit i dag och lägga upp schema. Sedan vet jag när vi kan åka till både Hälsingland och Jämtland. Äntligen kan jag planera semestern.


Må gött

Ta tjuven...

På Aftonbladet står det i dag om ett inbrott i en djuraffär. Det enda som blev stulet var rosenkakaduan Liam, 4. Tre nätter senare så blir det inbrott - igen. Den här gången blir inget stulet men Liam sitter i sin bur igen. Tjuvarna hade tydligen pippi problem - hehehe

Liam skall också få lära sig fler ord t ex: TA TJUVEN ;)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2457857.ab
Tänkvärda ord

Hej!


I går fick jag ett kedjemail från min kusin. Jag brukar aldrig spara den typen av mail och brukar aldrig skicka dem vidare. Den typen av brev/mail är i mina ögon ett otyg. Men detta brev stack ut en hel del. Det ligger väldigt mycket av livsvisdom och kärlek i det. Läs och begrunda...


Sanden och stenen 

Det är en historia om två vänner som vandrar i öknen. Vid ett tillfälle börjar dom gräla och den ena ger den andra en örfil. Den senare, som får ont, men inget säger, skriver i sanden: 'Idag fick jag en örfil av min bäste vän'. 
De fortsätter att promenera och kommer till en oas, där de bestämmer sig för att bada. 
Den som fått en örfil tidigare, håller på att drunkna men hans vän räddar honom. När han kommit till sans igen, skriver han på en sten 'I dag räddade min bästa vän mitt liv'. 
Den som givit örfilen och sedan räddat sin 
vän frågar: 
'När jag skadade dig skrev du i sanden och nu när jag räddat dig skriver du på en sten, varför? 
Den andra svarar:  'När någon skadar oss skall vi skriva det i sand där förlåtelsens vindar lätt kan sudda ut det. 
När någon gör något bra, bör vi gravera in det på en sten där ingen vind någonsin kan sudda ut det. 
Lär dig att skriva dina skador i sand och dina glädjeämnen på sten'. 

Må gott

Semester planer?

Sitter och går igenom lite semesterbilder från tidigare år. Varma, soliga och ibland lite roliga semesterbilder. Men i år kan jag ännu inte planera min semester i tid. Vi väntar besked på om Ida får sommarjobb eller inte, och om när det isåfall blir. Jag är ganska frustrerad just nu. Jag har andra att ta hänsyn till när jag planerar min semester. Det är min syster och hennes familj, mina föräldrar och Idas pappa. Alla har viljor, och så även jag har en vilja och önskan. Jag hoppas att vi får besked i nästa vecka. Tåg/buss biljetter skall beställas i god tid för att få ett mer överkomligt pris. När vi skall upp till Lövberga skall det planeras till sammans med mina föräldrar - annars blir det problem för Ida och mig att komma dit. Hur många kommer att vara där samtidigt. Plats måste finnas för alla i vår lilla "stugby". Här kommer lite bilder där ifrån.

Vår lilla stugby
Kokhuset ;)
Sveriges vackraste badrum
Tunnbrödsbak i Östra Havsnäs
Järilån
Kakfrossa i Östra Havsnäs

Happy day

I dag är jag lycklig! I tre dagar har jag letat mina favorit glasögon. Jag vände upp och ner på hela lägenheten. Den städades i måndag och glasögonen var bara bortta sedan har jag letat på alla tänkbara och otänkbara ställen. Jag letade to m i frysen och kylskåpet utan resultat. I det läget övervägde jag ringa till Uppsala Hem för att be dem komma och kolla i skatboet.

I dag, onsdag, var Ida hemma från skolan med huvudvärk. Hon passade på att kolla sin mail och lite annat med datorn. Då sparkar hon till några hängande kablar från databurken. Och vad ligger då inte där, precis vid hennes fot om inte mina efterlängtade och eftersökta glasögon. Ybba dabba do, skrek jag och tackade både Gud och Ida. Jag hade verkligen letat där både under och över och runt både skrivbord och databurk. I två dagar har jag sökt glasögonen och bett till Gud att jag skulle hitta dem. Nu återfanns de intakta och alldeles hela. Och jag blev en mycket glad Karin. :D

 Have a nice day

Bokoman

Nu har jag blivit bokoman - igen. Läser så ögonen glöder, eller värker kanske är mer sanning.


Jag har alltid tyckt om att läsa. När jag var ung kunde jag börja läsa en bok när jag gick i säng. Sedan lade jag undan boken när den var färdigläst fram på småtimmarna. Ja, så skulle man ju upp till skolan och det kunde vara bra segt. I dag fungerar inte det. Jag är inte 20 år längre. Jobbet skall skötas, hemmet skall skötas och dotterns pojkvän skall jagas ut på bestämd tid. Det sista kan vara nog så bökigt. Tänk dig två super kära tonåringar, som gulligulll och snuttinutt och hej då i många minuter innan han kommer iväg. Du som har sett teletubies kan kanske göra dig en föreställning om hur det kan gå till. Sen är svärmor både trött och kanske lite sur för att det tog för lång tid. Nä, nattläsning får det bara bli vid utebliven sömn. Då brukar det gå lättare att slockna efter en stund.

Under många år gick det inte att läsa. Jag var helt slut i huvudet och orkade inte ta in texten. Nu har jag försiktigt börjat läsa lite igen, men blir mer och mer biten. Först blev det boken Omvänd, sedan en liten skrift med namnet En lite vägledning till Nåden. Nu håller jag på att läsa boken Eukaristin, så som den firas i övre salen i nya slottet Bjärka-Säby. Den boken hadlar om nattvardsfirandet på Bjärka-Säby. Sedan ligger ett par tre andra böcker på vänt. Främst om nattvarden. Det är lite spännande att ta reda på mer om vad nattvarden innehåller och betyder. Ju mer jag får veta desto större betydelse får den för mig.

Jag har beställt/köpt några småböcker från Verbum.

Liten bok om bikt    En liten bok om nåden  En liten bok om nattvarden

Sedan kan jag rekommendera en liten bok av Ulf Ekman

En liten undervisnings bok om nattvarden och dess betydelse. Förf: Ulf Ekman


Seminarium

Jag har inte på många år varit så angelägen att vara med på pastor Ulf Ekmans seminarium som jag har varit i år. Det har varit helt... jag saknar ord, ljuvligt? Underbart? Fantastiskt? Omvälvande? Jag skulle kunna fortsätta i den stilen en god stund. Det har varit allt i hop. I dag var jag helt slut i kroppen efter att ha suttit och lyssnat (jag undrar då hur pastor Ulf mår som ännu inte är färdig med att predika för den här helgen). Jag kunde inte komma iväg till kyrkan p.g.a. värken, men tack gode Gud för internet. :)


Har du inte varit med på Livets Ord, gå in på hemsidan och lyssna på seminariet i efterhand eller beställ cd-skivorna eller MP3-filerna. Jag skall försöka lyssna igenom allt ihop en gång till. Det fanns så mycket matnyttigt i det att det är lätt att missa något.


RSS 2.0