De saliga strumpornas rike

Sitter och sorterar strumpor per parti och minut. Har hittat ett helt gäng faktiskt. Det är helt otroligt. Efter att ha haft dem i en salig röra i en stringback så har jag äntligen tagit mig för att sortera dem också.

Man kan tro att det ibland går troll i den backen. Man letar och letar efter ett par strumpor men hittar inte den ena. Så kan det gå en tid så hittar man den andra och finner att det är ett stort irreparabla hål på häl och fot. Då letar man den första för att kunna slänga paret - låta dem gå in i de saligas strumpors rike tillsammans. Men finner att man faktiskt inte hittar den första strumpan. Då låter man den andra ligga kvar i hopp om att återfinna båda igen. Tillslut blir man så less att man slänger den strumpa man har för att slänga den andra när den återfinns. Om den nu återfinns någon gång. Det vet man aldrig.

En gång hade jag så mycket udda strumpor att jag slängde alla och böjade om på ny kula. Nu är jag nästan i det stadiet igen. Less på alla udda strumpor. Vart tar alla strumpor vägen. Även om man lägger strumporna tillsammans i tvätten och tvättar dem tillsammans. När man har torkat dem så är en av strumporna borta. Pust väck. Är det någon som sitter i torktumlaren och käkar strumporna eller...???

Må gott

April, april

Det finns många olika aprilskämt. Ett stående är aprilvädret. Det kan vara snöstorm och sommarvärme eller som idag, regn och grått. Allt ryms i april. Ett annat mindre roligt "aprilskämt" är det brev jag fick från Försäkringskassan i förra veckan. "Det finns en chans att du inte kommer vara sjuk resten av livet" var domen, därför fick jag inte full sjukersättning. Vad jag förstår får jag behålla den sjukersättning jag redan har men jag får inte 100 %. En liten chans att bli frisk?! Vad är den 1/100 eller 1000 eller millipromille eller... Det finns några få fall där fibro-patienter har blivit bra men det vanliga är att de inte blir det. Åtminstone har jag inte hört talas om så många som har blivit det. Snarare åt andra hållet. Som i mitt fall. Där man blir sämre och sämre. Jag får ringa FK på måndag och prata med dem om hur jag skall gå vidare efter detta beskedet. Ingen idé att göra det under påslovet som har varit denna vecka.

 

Under påsken var det många spännande gudstjänster på Ansgar. Allt från palmsöndagens procession med "palmblad" a la sälgkvistar till gravläggnings vesper och uppståndelse mässan och jag vet inte allt. ett roligt litet klipp från alla gudstjänster var onsdagens mässa med fotatvagning. Jo, du läser rätt, fotatvagning... Prästen, Bo Brander 2 meter över havet, böjer sig ned och tvättar våra fötter mitt under gudstjänsten. Inte på alla, det skulle ha tagit för lång tid och ryggen hade nog gått av på honom på kuppen. Nä, han hade valt ut några "offer" som representerar de olika generationer och vi fick sätta oss på första bänken tills det var dags. En väninna satte sig bakom mig när hon kom till mässan och hon undrade i sitt stilla sinne om jag inte hade tappat förståndet när jag helt plötsligt tar av mig skor och strumpor mitt under mässan. Hon hade inte en aning om vad som skulle hända. Jag var åtminstone LITE insatt i alla fall :D.


Jag skulle kunna berätta så mycket mer om alla gudstjänster och mässor men får nog göra det en annan gång. Jag var för en stund sedan ut i trädgården och tog lite bilder på krokusarna som har börjat blomma jag lägger upp ett par av de bästa bilderna (som inte blev så himla bra de heller :S)


Må gott

 

 

 


DSCF1834


DSCF1837RSS 2.0