Jag gjorde det igen.

Lät livet rulla på utan att blogga. Men så här är det: Engelska glosor skall gnuggas in och grammatiken skall förstås. Har precis kommit hem. Efter engelska lektionerna i kväll satte jag mig på mitt favorit kaffé och försökte få ordning på pronomen. Ingen lätt uppgift. Varför säger/skriver man som man gör är frågan. Whom, who, it, it’s, this and that  och mycket annat. GAAH. Ja du, det är inte lätt men lite kul och spännande är det på samma gång.

Bibelstudierna börjar igen den 2 februari. Det ser jag fram emot med glädje. Det är så kul och intressant att höra Bosse berätta om moseböckerna. När de är klara börjar han på de fyra evangelierna. Det kommer nog att ta resten av terminen att klara av allt. Men det gör inget så länge inte värken hindrar mig från att komma.

Igår, söndag, var jag på mässan. Efter den åkte jag och en väninna ner på stan för att titta på stövlar till mig. Vi gick och gick och provade oräkneliga antal skor och stövlar av alla snitt och format. Jag blev rätt trött och började känna av värken. Sedan ringde Monica och ville att jag skulle följa henne till Gränby. Där blev det ett antal butiker till och vi avslutade shoppingrundan med att handla hem mat. Men sedan var jag så slut och hade så ont att vi tog en taxi hem. Tjejerna fick fixa maten, jag kunde inte röra mig. Det är faktiskt rätt skönt att döttrarna är stora nu. Tillvaron blir inte riktigt lika sårbar som när de var små och behövde uppmärksamhet och hjälp.

Summan av hela dagen var att jag hade haft en riktigt bra och  trevlig söndag även om priset var en sömnlös natt med värk. Jag har haft ont i dag också. Men nu väntar sängen och så är jag förhoppningsvis bättre tills i morgon.

Må gott


DSCF1676
Grejsarbloggens insnöade högkvarter. Mer kyla på väg *burr* Jag vill ha VÄRME NU!!!!!

Uppsala 14 januari 2010


Längtar efter sommarvärmen nu. Hela Uppsala är i detta istäcke just nu. Vad kan man göra mer än att försöka dokumentera det hela. *suck*


Sköt om dig och klä dig varmt.

 

  


What happens right now?

Ja vad händer? Engelskan började i går. Inga vuxna “småbarn” verkar finnas i den här gruppen. SKÖNT!!! De var tre stycken som gick förra terminen som förstörde för resten av gruppen. Hade det gått skulle jag ha slängt ut dem från kursen så vi andra fick studie ro. Nu har jag däremot hittat några gamla bekanta sedan de tidigare terminerna och det är kul. Bland annat går en väninna i gruppen och det är lite extra trevligt.


Den 22 januari åker jag till Stockholm och skall träffa en gammal väninna från mina ungdomsår. Det skall bli underbart roligt att se henne igen efter alla dessa år. Det är alltid lika roligt att träffa gamla vänner från förr och försöka fånga upp tiden och se vad som har hänt under alla år man inte träffades. Det blir en lunch på stan sedan får vi se vad som händer efter det. Det var lite om min närmaste framtid. Sedan har Monica planer för henne och mig ett dygn i februari, men det får vi nog återkomma till om det går att genomföra det.


Ni får ha det så bra så skall jag hålla er uppdaterad med framgångar och bakslag i engelskan.
 


Kung Bore har gjort oss en visit.

I sin släde som renar drar har han farit genom stad och nejd. Med kronbesmyckat huvud, uppsträckt spira och pälsbeklädd mantel har kylan runt honom rykt.


Isiga vindar har han format genom sin andes dräkt och snö har fallit från hans stora skägg. Isen har gnytt under slädens tyngd. Fåglar har tystnat mitt i sin flykt.


Var människa har smakat hans kalla andedräkt. Ingen har kunnat för kylan sig gömma. Ej vantar, mössor och dun har räckt. Kylan har slagit var hus och koja med en knäpp.


O, om våren ville komma och tina var frusen själ. Fåglar som sjunger och trädens grönska, det är vår längtan. Och få kung Bore förvisad av vårens vandringskäpp.
 


Har ingen dräpande rubrik – men ett nytt årJag har ingen dräpande rubrik till årets första inlägg. När jag kikade runt på lite olika bloggar såg jag att flera hade någon sorts summering av det gamla året och förhoppningar inför det nya med någon sorts framtids prognos. Skall man göra så?


Nja, det låter inte riktigt jag. Men ok. En liiiten summering kan du väl få då. Plugg, plugg, plugg, sommarlov, plugg, plugg, plugg, ny kyrka, plugg, låångt jullov med en början några veckor för tidigt. Nu börjar en ny termin den 11 januari med plugg. Nytt år och nya möjligheter. Så har det sett ut och så kommer det se ut. Sedan lite mer utförligt framtidsprognos går det inte att ge. Vad det nya året kommer innehålla och innebära får “siarna” försöka hålla på att spana i sina kulor efter. Jag säger bara “den som lever får se”.


Det blev inget dräpande inlägg heller men det är som sagt det första inlägget för i år.


Ha ett spännande och bra 2010


Må gott 

Fy vad jag längtar efter sommaren. Nu é ré för kallt och kallare skall det visst bli. *burr*


RSS 2.0