Påskdagen

Sitter ute i solen och skriver på "mågens" bärbara. Fäglarna kvittrar, dammen porlar, flugorna surrar, en och en annan fjäril fladrar för bi. Det är varmt och gott i solen. Bakom mig har krusbärsbuskens blad börjat slå ut. Krokusen är på väg att blomma ut. Det är riktigt skönt ute. Har precis avnjutit min frukost vid trädgårds bordet. Blundar jag och lutar mig lite tillbaka kan jag gott tänka mig att jag är någon stans vid medlehalvet.

Våren! Uppståndelsens tid. Passar bra till påskdagens budskap. Efter tre dova och ledsamma dagar då lärljungarna var vilsna, sorgna och rädda kom budskapet denna morgon genom tre kvinnor. Han lever, han har uppstått. Men de kunde inte tro på det. Inte förr än de såg det med egna ögon. Samma budskap ger naturen oss när våren kommer. Det finns liv. Allt är inte dött, inte slut. Det finns en fortsättning.

Jag skall nu göra mig iordning för att besöka kyrkan och höra budskapet om livet.

Må gott och gå ut och känna solen, värmen, vårens dofter och upplev att HAN LEVER.


Passionsdrama och blåkulla farare.

Påskdagarna börjar idag. Dessa dramatiska dagar då allt hände. I kväll har vi nattvardsgudstjänst. Den kväll då Jesus instiftade nattvarden. Den natt han våndades i Getsemane. Den natt han befann sig i vinpressen. Då han överlät sig till Guds syfte med hans liv och då han överlämnade sig till människornas våld. Det dygnet när ondskan fick råda fritt med honom. Glöm aldrig detta bland alla påskkärringar, påskmat och godis. Men framför allt mins han uppståndelse och triumf.

Det är detta som vi firar. Många har nog glömt det för alla påskkärringar och ägg och kaniner och allt vad det är.
 
Om ni har läst mitt inlägg vid halowen så  kanske ni mins att jag hade lovat förning till alla blåkulla farare som kom till min dörr :) Detta godis finns nu på långbänken innan för dörren. Vi får se om det är några hugna kärringar som dyker upp. Jag misstänker att godiset inte blir kvar allt för länge i alla fall även om  påskkärringarna inte kommer till min dörr.

Må dubbelt gott ;)

Klippgraven
Gordons Golgata, klippgraven. 

Tom grav
Jesus är varken här eller i den grav som finns i Gravkyrkan i närheten. Jag har varit på båda ställena och han var inte där heller.


Passionsdramat i gravkyrkanPassionsdramat i gravkyrkanPassionsdramat i gravkyrkan Mosaik i Gravkyrkan

Här finns han...

oj oj oj då

nu har det gått lång tid mellan mina inlägg igen.

Våren är på väg i full kraft här i Uppsala. På väg till jobbet idag hade tussilago tittat upp i dikeskanterna. I trädgården blommar krokusen Lövhögen som jag krattade i hop i lördags är nu mer eller mindre utspridd igen. Det är två anledningar till det. Den första heter Siri den andra är att det blåste och var lite kallt i går.

Siri ja. Denna lilla hårboll som kallas hund. Min dotters lillgooos. Hon älskar värmen som delvis har kommit hit. Att gå ut i trädgården hos mig är något av det roligaste som finns. Och lövhögen - är det roligaste som finns hos "momo". Att springa rak in i högen, längst in, där det är som djupast och bara försvinna in i allt prassel - H Ä R L I G T. Att matte och momo vill gå in ibland bryr jag mig inte om, tycks hon tänka. Men hon måste följa med då hon lätt får för sig att springa ut på vägen och där kör stora bilar som inte ser en liten valp på 1,5 kg.

Jag har gjort rent i dammen i går och fontänen är igång igen efter vintervilan. Men fiskarna får vänta inne i nästan 2 månader till innan de får flytta ut. Mer och jämnare värme måste till annars blir det fiskpinnar av dem. Trälådan som Monc snickrade åt mig i somras kommer att få olja och vattentätt innanmäte sedan kommer det jord och sand i den. Det finns lite planer för den men vi får se vad jag kan få till. Har någon tips på perenna kryddväxter som jag kan ha där?

Nu har solen gått i moln och det ser lite kallare ut ute men jag skall ta mig samman och knalla hem till min lugna härd. Sitter just nu på kontoret och skriver. Jag har fortfarande datastopp hemma. Måste ta tag i det snart.

Må gott i vårens solsken
                                                         
                                  

RSS 2.0