Wii hi

är kul. Alltså Wii är kul.


Monica har köpt ett Wii-spel. I gårkväll spelade vi både bowling och golf. Vi glömde bort tiden så klockan var halv ett innan jag kom i säng. Jag som är så kvällstrött av mig. Men oj vilken träning det är. I dag på morgonen spelade jag och Ida några omgångar bowling. Jag blev inte svettig men varm. Det är ju motion, kul sådan. Monica frågade mig om jag skulle använda träningsprogrammet med stepup-brädan om hon köpte den. Hon tänker på sin lilla mamma som behöver träna både för viktens- och fibrons skull. Jag drog på svaret. Jag skulle önska att jag gjorde det men är inte säker på att det skulle bli en grej jag skulle göra i långa loppet. Kanske i början, men sedan är jag rädd att motivationen, inspirationen och överlåtelsen skulle brista. Men behovet är skriande. Man kan bara hoppas att jag utför den motionsformen om det nu blir så att hon köper den. Annars är ju bowling rätt kul åtminstone om man är ett par spelare.


Motionera rätt, motionera wii!! ;)


Må gott


 

Wii Sports

Ps.Bilden är länkad till Wii.


GOD JUL


Nu blir det nog inget mer inlägg före jul så jag passar på att lägga upp ett julkort från mig. Jag hoppas att du får en trevlig och fin jul. Glöm inte bort varför vi firar jul bland alla ljus, paket, tomtar och julmat. Lukas kapitel 2 är en bra läsning på julafton.


Må gott i jul och var rädda om varandra.
God Jul med Siri


Kissa ute?!


Vad är det med snön?
Den lyser upp i mörkret och ser vacker ut. Ungarna älskar att leka i den och... ja, visst! Jag kan hålla med dem och Siri också. Här om dagen dök hon rätt in i snön. Det var mjukt och kul och hela ansiktet var fullt med snö efteråt. Men kylan... Vad gör man med den.

Jag fryser som en tok och vill helst göra som Siri. Krypa ned under dubbla täcken och gömma mig. Säger jag till henne att det är dags att gå ut stirrar hon på mig med sina stora ögon och undrar om jag har blivit knäpp. När jag går ut och försöker locka henne så går hon så lång in i lägenheten som hon möjligen kan. Hämtar jag ut henne så ställer hon sig vid altandörren och skakar som en asplöv i en höststorm och gnäller och vill in. Nu! på en gång! inte sen om en stund! Inte kissa ute! Mommo du kan inte mena det! Skulle du vilja göra det själv? ser hon ut att vilja säga.

Ge mig och Siri sommarvärme nu. Sisådär 25 grader plus och solsken. Det skulle göra susen både för vovve och mommo.

Må gott
Siri.

Jo, det var jag som åt upp tomten och han var goood. mmm

Får

Vi stackars människor brukar kallas för, och även liknas vid, både det ena och det andra mer eller mindre smickrande djuret. Åsna, hal som en ål, orm, bock, listig som en räv, äta som en häst, kossa, bete sig som ett svin, torgen som en hund… listan kan göras lång. Men nu handlar det om får. Du vet, bä bä vita lamm mamman. Vi brukar säga att människor kan vara som en flock får. Den liknelsen fungerar rätt bra på en skock turister som följer sin guide som just en skock får följer sin herde. Sådär ja, nu är vi på väg.

 

I dag när jag gick hem från kyrkan, Livets Ord den här gången, tänkte jag på Bo Brander. Lurvig och vit på huvudet, som ett får. Överfåret själv om jag får presentera honom för dig. Eller hans rätta benämning - ledarfåret.

 

Ledarfåret har bjällran och när de andra fåren hör den så följer de efter. Går ledarfåret vilse går också hela flocken vilse. Men följer ledarfåret herden så går hela flocken rätt. Var kommer Bosse in i detta? Han är inte förmer eller över någon annan, och så långt jag har kunnat se vill han inte framstå sig själv på annat sätt och gör det inte heller, men han har bjällran – kyrkklockan - och han följer herden – Jesus - och så länge han gör det så går församlingen rätt. Bra va! Långsökt? Kanske, men en god tanke var det.

 

Vad har allt detta med Livets Ord att göra? - ingen ting. Jag råkade bara tänka på detta när jag gick hem genom skogen. 

 

Må gott :D

 

 

 

  

Jag hittade ingen bild på nätet på en leende Bosse Brander så detta lamm får illustrera mitt inlägg. :D

 

 

Ps. Bosse och hans fru, Ingrid, har en även "vall"hund, för att fullända bilden lite till.


Politiskt dravel

Skytte skriver om att Sahlin har besökt Trollhättan och SAAB krisen. Det kan man ju ha rätt mycket åsikter om. Jag kan se hur hon som en smilfink går runt bland de blivande arbetslösa och klappar dem på huvudet och ber om deras röster. “Rösta på oss så får ni arbete, vi står på de svagas sida tills vi har er röst. Absolut."  


Smile


Går nu SAAB i graven kommer det förstås att svida i min hjärta. SAAB har ju varit en del av min uppväxt. Vem har inte åkt en vrålande SAAB någon gång i sin ungdom? Nu håller jag inte före att man skall ge konstgjord andning till en industri som inte har en chans att överleva. Det är bättre att att satsa de pengarna till att stimulera nya industrier och kanske andra typer av jobb än att ge konstgjord andning till en industri som ändå inte kan överleva. Men hur det skall gå till är jag rädd för att de lärde och politiker kommer tvista om tills läget är försent.

 

Jag brukar ändra texten på den gamla söndagsskolesången “Jesus älskar alla barnen” När man kommer till “röd å vit å svart gör det samma har han sagt. Jesus älskar alla barnen på vår jord.” Då sjunger jag “Röd å grön å blå gör det samma har jag sett. Bara Jesus älskar fattig pensionär.” För det är så det är, var och en är sin framtids lyckas smed och har man inte styrkan, orken eller hälsan att vara sin egen smed så finns bara hoppet till sin skapare och Gud kvar.

 

Sköt om er och var rädd om varandraPs. Efter varje kolumn Skytte skriver så står det “Göran Skytte är författare och fri skribent” Nu är jag ju dyslektiker och under rätt lång tid läste jag “Göran Skytte är fortfarande fri skribent” Vi får väl hoppas att han fortsätter med det det. ;)

 

 


Köttkoma

Jaha. Då har det gått lite för länge igen. Men nu är det för att internet har legat nere ett tag.  


Precis hemkommen från julbord med jobbet sitter jag här och brottas med min mage som känns som en uppblåst väderballong. Innehållet gungar vid struphuvudet någon stans och blodtrycket skjuter kaskader genom huvudet. Det enda som hjälper nu är att avsluta dagen och försöka sova sig igenom det värsta och hoppas på nytt liv i morgon. Av den anledningen försöker jag inte åstadkomma något bättre inlägg idag utan hoppas mer på framtiden.

 

Må gott, själv håller jag på att vakna ur en köttkoma. RSS 2.0