I väntan på sommaren 2

I natt kom Monc  och skulle låna datorn. Då jag vill sova på natten och datorn står i sovrummet fick Monc bära ut den till vardagsrummet. När hon hade tagit ut databurken och precis skulle gå in i sovrummet efter skärmen tappade hon balansen och skrek AAOOOOUUUU. Det var något oväntat och ovanligt som stod på akvariet som inte hade stått där förut.  GRODOR eller vad var det? se själv...........                         490173-17

I väntan på sommaren

Monc ringde och frågade om det var något jag skulle ha från Ö&B. Mjä, sa jag. Jag har champo och tandkräm och sådant hemma. Men så tänkte jag lite till. Posten hade nyss kommit och det var massa reklam i vanlig ordning i brevlådan. Med i posten var ett reklamblad från just Ö&B. Jag hade precis tittat igenom den och kom på att det var en grej som skulle vara kul att ha till trädgården. Så fick det bli. Monc fick å mina vägnar införskaffa detta kärleks par.......                                  490173-16

Påsk

Jag hörde på tv att man frågade olika personer om påsken. Vad de skulle göra och så. Jag lyssnade inte speciellt engagerat men det genomgående svaret var, mat och ta det lugnt. Visst är maten en central punkt i påsken. Men det är inte orsaken.

Har Sverige glömt varför vi firar påsk?

Det hela börjar med en måltid. En måltid för 13 personer, i ett avlägset land i en orolig stad. Man firar uttåget ur Egypten. Hur Gud räddar dem från slaveriet. Man sjunger sånger och ber bönerna, äter av lammet som slatktas. Symbolen för det lam som man hade tagit blodet ifrån för att stryka på dörrposten, livet som gavs för att rädda alla förstfödda. Man äter av det osyrade bördet som en påminnelse av hur hastigt avfäden var. Man hade inte tid att gäsa det.
Nu tar en av de 13 en bägare, räcker det till de andra, detta är mitt blod, ett frälsande blod från en som ger sitt liv för många. Han tar brödet, detta är min kropp. Den kropp som så svårt skall misshandlas för alla i alla tider. Ett pris skall betalas för människans uppror mot sin skapare. En återlösare skall gå in och betala skulden, den skuld ingen kan betala som själv står i den. Den ende som kan betala, saknar skuld.

Uppståndelsen - livet, det liv som av döden föddes. Det liv alla som fått sitt skuldbrev utplånat får del av. Ett fribrev. 

Priset blev betalt. Har du tagit emot fribrevet?


Finn 3 fel

Då var det tävlingsdax

Finn 3 gemensamma fel i dessa bilder.......

Hoppa över dålig bildkvalité

Svaret finner du i kommentarerna, lycka till :)

490173-14490173-15

Snöar- men ändå vår

Hej!

När jag kom ut i köket i morse ville jag vända till baka till sängen och dra täcket över huvudet. SNÖ PÅ MARKEN, OCH MER KOMMER NER. För min del är vintern slut. Att  det då har mage till att snöa blir som en personlig förolämpning. Men efter en kopp kaffe och att jag suttit och surat ett tag över morgontidningen kom jag på bättre tankar. Varför inte dokumentera den vår som ändå har kommit. Lite värme och sol så får ni se vad som händer. Titta och njut.....

490173-10
Syren blad på väg :)

490173-8
Krokusen blommar snart

490173-7
Krusbärsblad på G

490173-6
Rosorna skjuter skott

490173-9
och det spirar lite allmänt i rabatterna :D


Vem gillar snö

Jag är less!

Det snöar. Ok, det är bara mars och vi har hela april kvar. men ändå. Jag längtar efter sommar och sol och VÄRME.
Tänka att kunna gå ut på på baksidan på morgonen och sätta sig med morgonkaffet och tidningen. Höra fåglarna kvittra och bina surra, på behörigt avstånd, det är gooos.


image5
JAG LÄÄÄNGTAR...........*suck*

Ragge

Hej!


I förra inlägget berättade jag om myrorna som bor hos oss. Nu skall jag berätta om våra fiskar.

När vi precis hade skaffat det första akvariumet fyllde jag år. Och vad fick jag inte i present av min kära syster och svåger och deras två dunder goa ungar, om inte fem Molly fiskar. Du som har träffat på akvariefiskar förut vet du vad det är för fiskar. Om du inte är så van vid akvariefiskar vet du kanske vad en Black Molly är för en fisk, det är en av de allra vanligaste akvariefiskarna som finns.

Vi hade bland annat två Saffrans Molly, en hane och en hona. Likaledes hade vi två Marmor Molly eller Dalemantiner Molly som de också kallas därför att de påminner om hundrasen Dalemantiner  med sina svarta och vita fläckar. Marmor Molly hanen döpte vi till Ragge. En riktig kämpe och personlighet som både roade och oroade i akvariet. Han hade utsett Saffrans Molly honan till sitt hjärtas dam. Ragge släppte henne inte med blicken förrän den dag han gick till fiskhimlen eller om det blev fiskhelvetet det är lite svårt att avgöra då han inte var någon ängel i akvariet.


Ragge jagade bort Saffrans Molly hanen så fort han kom för nära honan. Det var synd om saffrans hanen. Till slut han fick simma i bakgrunden av akvariet och tråna efter sin älskade hustru. Ragge hade helt lagt beslag på henne och vägrade någon annan fisk ens komma i närheten av henne. Vart Saffrans Molly honan än försökte simma så ställde han sig i vägen och spände upp ryggfenan som en vägg, och den var mäktig att se. Han var rikt utrustad på den punkten. Hade han nu varit snäll mot henne hade jag inte sagt så mycket, för en fisk är det ok att gå till en annans hustru. Nu ville jag många gånger ta honom i gälen och ruska om honom och fråga vad han höll på med. Hade Ragge varit en människa hade jag anmält honom för kvinnofridskränkning och bett pastor Robert ta ett ordentligt samtal med honom.


Jag kan se Ragge där på pastor Roberts kontor då han försvarar sitt beteende.


Du skall inte tala om för mig hur jag skall behandla en kvinna. Om jag inte har koll på henne så kan hon ju simma till andra män, typ sin man eller nåt. Det för står du väl Ragge, att det är hennes rätt att simma till sin man. Du kan inte ta andras hustrur och sedan dessutom behandla dem illa. Jamen jag ääääälskaaaaaaaaar henne, svarar Ragge, och då måste jag ju hävda mig för att hon inte skall försvinna för mig. OCH DU, nu slår han sin fena i armstödet på stolen och spänner sina fiskögon i pastor Rober, skall INTE bestämma över MIG.


Ja du, skitstövlar finns det både bland folk och fä. Det hela slutade med att Ragge dog. Marmor Molly hanen fick sin kvinna, men vi hade ett tag avkomlingar till Ragge som vi kallade saffransmarmor Molly. Men ingen av dem levde upp till sin fars personlighet utan var som alla andra intet sägande fiskar i akvariet. Och ingen hade Ragges kraftiga ryggfena. Det kändes lite tomt i akvariet ett tag efter Ragges hädanfärd, trots hans upprörande beteende.


Ja, så kan det gå till i akvarielivet.


Simma lugnt


image3
Inte bästa bilden på mannen i fråga men .............


Myror, myror, myror

God morgon

Här om dagen skickade Uppsala hem två ventilationsteckniker hit. Det var inte bara till mig utan de går runt i hela området. De skulle rensa ventilen i badrummet och fläkten i köket. Jag hade aldeles glömt bort att de skulle komma. Som tur var var jag hemma med en präktigt förkylning.

jag behövde tömma skåpet ovanför fläkten. Medan jag gjorde det så rensade tecknikerna ventilen i badrummet.
Rätt vad det är hör jag en liten förlägen harkling bakom mig.
 
-eee, du vet väl om att du har myror i badrummet?
Myror?!, om jag vet om myrorna. Det klart jag vet, sa jag. De verkar som om de bosätter sig i badrummet, hallen och i min dotters rum på vinterhalvåret. Hela området är en myrstack.
Då undrade han lite eftertänksamt vad Uppsala hem tänkte gör åt det. Tja, sa jag. Då får de ta hand om hela området. Det finns myror överallt och jag tror knappast att de tar in en offert från Anticimex på ett så stort jobb. 

På somrarna går det nästan inte sitta ute på min altan på framsidan. Det kryllar av myror. Har man suttit där en stund har man myror överallt, på benen, på magen, på armen, i brallan.  En och en kan dessa små svarta varelser vara rätt söta och charmiga. Men är de fler än två är de odrägliga. De finns över allt.

Den värsta myratacken jag har varit med om var när vi bodde i Gnarp. För er som känner till detta lilla samhälle finns det ett område som heter Röde. Där finns några längor med marklägenheter, påminner inte så lite om pensionärslägenheter,  vi bodde där under ett par år. Under hela lägenhetslängan fanns det myror, i drivor. De var över all, jag höll på att baxna när jag t o m fann myror i kylskåpet. Anticimex kom strödde ut lite myrmedel och åkte. Myrorna blev lite irriterade. Anticimex kom igen. Ännu mer myrmedel. Myrorna gick till attack. Reta inte upp ett helt myrsamhälle, jag bara varnar dig.  Därför försöker jag leva i något som skulle kunna liknas med samförstånd. Kom inte in i mitt kök och sovrum så skall jag inte utrota er. Det vore bra om vi kunde förhandla om min dotters rum också så hon kan sova i lugn och ro utan att vara rädd att en myra tycker att hennes säng är lika mysig som hon tycker. 

Sammanfattnings vis, de husdjur jag nu har är akvariefiskar och myror. Jag kanske skulle prova och se om fiskarna äter myror så jag inte behöver köpa någon räkmix åt dem. Det kanske slutar med att jag säger åt min tös att gå in i badrummet och plocka lite myror åt fiskarna, de behöver lite protein.

Ha det myrbra


Så är man trendig

Hej på er!!!!

Välkommen hit

Alla bloggar tydligen å när t o m misscoolstar, alias Ida, gör det så måste ju jag också göra det. Att Monc började är bara såååå mycket hon. Men att lilla syster gör det det var lite mer oväntat. Vi får väl se vart vi hamnar där ute på sayberrymdens vågor men vi kan väl försöka göra det trevligt för oss.

MÅ GOTT

Ps.
Jag vet ännu inte hur tekniken fungerar men jag lär mig nog efter hand så ha lite över seende med lite fel och plumpar lite här och var.   Dsimage3
Två trendiga "barn"                                                                                *pussungar där* 

RSS 2.0