Det är faktiskt inte klokt.

Skriver Skytte i sin kolumn i går. Jag håller med honom, men är inte speciellt förvånad.

Vad är det han har reagerat på? Jo, att RFSU åker runt och lär 14-15 åringar analsex. De gjorde det kanske inte på min tid, när jag var 14-15 år. Men de uppmanade osäkra och vidöppna tonåring att pröva och se om de var homosexuella, det gjorde de. Prova homo sex så kanske du upptäcker att du är homosexuell, var budskapet då. Detta är ca 33 år sedan nu. Så de borde ju ha gått framåt, eller rättare sagt – bakåt.


Att prova på en sexualform man inte är bekväm med ger djupa sår i själen som kan vara svårläkta. Varför i hela friden uppmana ungdomar till analsex. De har i regel inte hunnit bli så avancerade i sin sexualitet, om de ens har haft sin sexdebut. Det är ju att lägga på dem mer krav och bördor som de inte är mogna för. Och speciellt på flickor, att de måste ställa upp på något som de kanske inte vill bara för det är normalsex enligt RFSU.


Att ingen har reagerat på detta från politiskt håll eller från skolorna är inte förvånande. När man , för ca 10-11 år sedan, lät en 11 årig flicka genomgå 2 aborter inom loppet av 6 månader utan att meddela mamman eller sociala myndigheter, hon hade fyllt 12 vid sista aborten, kan man ju låta unga tonåringar förstöra sina ringmuskler vid ändtarmen utan att blinka.


Att en 11 åring har sex eller ens tänker på det bör ge röd varningsflagg. Vanliga 11 åringar har inte sådant i sinnet. Visst är det spännande med pojkar men på ett mer oskyldigt sätt. Det är mer pussar, kramar och hålla handen. Och om det är riktigt avancerat – ryskaposten. När då en 11 åring har samlag bör man göra en utredning om sexuella övergrepp. Oavsett om pojken är över 15 eller inte. Man kan bara inte lämna det där hän.


Och man kan inte lämna tonåringar därhän när det gäller sex över huvudtaget. Föräldrar, prata med era ungdomar om det. Det är jätte viktigt. Frågor som, när har man sex? vad är konsekvensen av att ha sex när inte man har lust? vad kan hända om man slarvar med p-medel? Vem har ansvar för en oplanerad graviditet? könssjukdomar? Låt inte ungdomarna behöva leta upp svaren på nätet. Det finns många bra hemsidor om detta, men det finns ännu fler riktigt dåliga.


OCH FÖR GUD SKULL, ÖVER LÅT INTE ANSVARET FÖR SEXUPPLYSNING TILL RFSU. FÖRSÖK VARA FÖRE DEM MED DETTA VIKTIGA SAMTAL OM SEX OCH SAMLEVNAD. DET ÄR DITT ANSVAR


Må gott


Kommentarer
Postat av: anonym

Jag är hemskt ledsen men de frågor du ställer är precis det som rfsu och de flesta sexualupplysare alltid diskuterar med ungdomar. Och varför tror du att man förstör ringmuskeln bara för att man gillar att få analsex? Är det inte helt förlegat att tro att t ex alla de bögar som gillat analsex hela livet skulle vara analinkontinenta?

Om det känns bra före, under och efter sexet är det väl inget för någon annan att tjafsa om? Och ska inte ungdomar få saklig information från utbildade inom området om saker som de frågar om istället för att googla analsex?

2009-10-27 @ 18:24:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0