Kommer inte ifrån...

ämnet våld i nära relationer. Hittade igår kväll en länk, via en annan blogg, till TuvaForum. En hemsida fullmatad med information och beskrivning om vad som händer i destruktiva relationer. Jag skrev i ett tidigare blogginlägg om vilket bemötande som kvinnor kan få av pastorer och själavårdare i församlingar. Nu önskar jag att alla pastorer och själavårdare i sveriges församlingar, plockar av sig sina andliga glasögon och tar del av varje ord på denna hemsida. Man får då reda på hur dessa förhållanden fungerar och varför det är som det är.

Det viktigaste som de behöver ta till sig är:


1.       Att männen föds och byggs upp av tron att det är båda som träter.


2.       Att fokus inte får hamnar på kvinnan.


3.       Att när man hävdar att kvinnan skall underordna sig mannen föds mannens redan stora ego. För i dessa förhållanden är det mannen som styr med härskarhand inte kärlekshand. Men får han "legitimera" sin härskarstatus och får stöd för det, får han ännu ett verktyg att trycka till kvinnan med. Kvinnan skall lyda HONOM, och han har rätt att kräva det. Han kräver och hon får inte ha några krav eller önskningar. Det är så han ser det. Och då när pastorer och själavårdare hävdar att hon skall göra vad hon kan för att inte reta honom så får kvinnan ännu mer krav på sig än vad hon hade innan. Hon blir fullständigt utplånad då hon redan innan har försökt att inte reta upp mannen som ändå blir arg och frustrerad bara för att hon andas.



Mitt i detta kaos lever barnen. Hjälp kvinnan och hjälp barnen. Både under och efteråt. Både barnen och kvinnan behöver krisbearbetnings hjälp för att kunna fortsätta att leva ett normalt liv efter åt.



Sköt om dig och var rädd om dina medmänniskor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0