S och MP sambos?

I dag på ledarsidan i SvD skriver Skytte under rubriken Barbiefiering av det politiska språket  om  att S och MP skall blir sambo. Jag undrar hur det skall gå till. Jag menar, hur ska två politiska partier kunna leva under samma tak? Parti i partiet eller... ? För att kunna vara sambos krävs det att det är någon form av kärleks relation. Men tydligen har de inte pratat ihop sig över huvud taget. Det verkar som om S som vanligt vill bestämma och MP får hänga på så länge de fogar sig.

Låt oss fortsätta bildspråket och översätta det till en vanlig sambo situation. 

En för paret S och MP vanlig dag:

MP du får ta ut soporna, diska, städa och tvätta. Jag har viktigare saker att göra. Men snäll S, svarar MP, du behöver ju också hjälpa till. Jag skall väl inte göra allt. Vi måste hjälpas åt om vi skall kunna bo tillsammans. S ser på MP med ogillande blick och svarar "Duger det inte åt dig är det bara att flytta ut, Jag har inte tid sa jag! Du måste göra det och har du inte gjort det innan jag kommer hem är det mest synd om dig". MP får en klump i halsen och magen knyter sig. Så här har det varit ända sedan de flyttade ihop. Kommer det någonsin att bli en bra relation mellan dem. S bestämmer och MP får rätta sig efter det. Tänk, annat var det när de var särbo. Vilken underbar tid, de kunde umgås utan att bråka eller vara oförskämda mot varandra. Tänk om det kunde vara så igen. MP drömmer sig tillbaka i tiden under tiden som hon plockar fram dammsugaren.

Det här är nog en ganska typisk situation när man inte har kommunikation i en relation och en part har tagit över helt i relationen på den andres bekostnad. Vad jag kan läsa ut av Skyttes kolumn så är det så här det kan bli. Låt oss hoppas att det inte blir något av de planerna. Hur skulle det annars sluta? Skulle MP ringa kvinnojouren och be om hjälp eller kanske man måste upprätta en jour för misshandlade politiska partier.

Må gott


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0