Nattvard

På söndag händer det igen!

Vad är det som händer då undrar du nog. JO, vi har nattvard igen. Jamen, det är väl inget märkvärdigt kanske du tänker. JO, det är det. Det är en av de fyra grundpelarna som håller upp vår tro. Det första är apostlarnas lära - bibelläsningen och predikan eller bibelstudiet ; det andra är gemenskapen - gudstjänsterna, celgruppen, syskonen i kyrkan; det tredje brödsbrytelsen - nattvarden; och till sist den fjärde - bönen. Visst kan huset stå om man tar bort en av pelarna men det blir ett mycket bräckligt hus. Det blir ett mycket stadigare hus om man behåller alla fyra pelarna. De första kristna träffades varje dag och firade nattvard i kyrkan (synagogan/templet) eller i hemmen - så nog ligger vi i lä allt.

Nattvarden rymmer så mycket. Det är inte bara en ritual för att komma ihåg vard Jesus har gjort för oss. Det är också en förbundsmåltid där Gud säger 'Allt mitt är ditt och allt ditt är mitt' och vad som ryms i det sista vet vi var och en mer än väl. Fattigdom, sjukdom, synd, skam ... Vad har då Gud? Om vi nu skall jämföra. Jo, rikedom, helande, hälsa, renhet, upprättande... Vem har mest tror du? Det spelar ingen roll hur mycket vi än har Gud har mer. I positiv bemärkelse.

Kom på söndag och var med eller ta reda på när din kyrka har nästa nattvardstillfälle. Delta och tacka Jesus att det finns något som nattvarden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0